Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
Γοργύρας, (απέναντι από την Εθνική),Καρλόβασι 83200
ΤΗΛ.: 22730 30467, 27561 – FAX: 22730 30467
Συνάδελφοι,

Στις 9 Απρίλη παίρνουμε όλοι μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ενάντια στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση μαζί με τους κατασκευαστές, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθονται. Αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν για δουλειά δίνοντάς μας αντί για μισθό μόνο ένα πιάτο φαΐ και αυτό ίσα-ίσα για να μπορέσουμε να πάμε την άλλη μέρα για δουλειά.

  •    Ετοιμάζουν νέο μποναμά 800 εκατομμυρίων ευρώ στους εργοδότες, με τη μείωση κατά 3,9% στις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό σημαίνει: Κομμένα επιδόματα, κομμένες παροχές, νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό, δηλαδή μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας.

  •    Μετά το «πάγωμα» των τριετιών τώρα έρχονται να τις καταργήσουν τελείως. Σκοπός τους είναι να δουλεύουμε με μισθούς πείνας.

  •   Απελευθερώνουν τις απολύσεις για να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα και μισθούς, ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Θέλουν δηλαδή να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες, όποτε τους χρειάζονται και για όσο διάστημα τους έχουν ανάγκη και μετά να τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο.

  •   Στοχεύουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων με περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας ώστε ανενόχλητοι να προωθούν τα σχέδιά τους, να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η υπογραφή της κατάπτυστης ΕΓΣΣΕ που συνοδεύεται από πανηγυρισμούς της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, των βιομηχάνων και της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από την επικύρωση του εξευτελιστικού κατώτερου μισθού των 586 ευρώ, που για τον κλάδο των κατασκευών σημαίνει 28 ευρώ μεικτά! κατώτερο μεροκάματο.

Το προεκλογικό πανηγύρι της κυβέρνησης ότι θα μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες και θα ανακουφίσει τους αδικημένους είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που έχουν υποστεί άγρια επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συνάδελφε σκέψου ότι:

Ένα εφάπαξ επίδομα, μερικά ψίχουλα, που μοιράζει η κυβέρνηση, για όσους τα πάρουν δεν θα λύσει:

  • Την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο,
  • Δεν θα επαναφέρει τα μεροκάματα στα επίπεδα του 2009,
  • Δεν θα καταργήσει τα 2 επιπλέον χρόνια που μας φόρτωσαν στην πλάτη για να βγούμε στη σύνταξη, ούτε θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ,
  • Δεν θα δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να πάρουμε καλύτερη σύνταξη, να απαλλαγούμε από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία όπως το κατορθώνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές

Όχι άλλες αυταπάτες. Τώρα να σημάνει συναγερμός. Έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από «μηχανής θεούς».



ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 8:00 πμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 10:00μμ