Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες.
Οι σημερινές συνθήκες έχουν φτάσει τα φτωχά λαïκά στρώματα και γενικότερα την εργατική τάξη σε απελπιστική οικονομική και ψυχολογική κατάσταση. Τα αστικά κόμματα που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες είναι τσιράκια του εγχώριου και παγκόσμιου κεφαλαίου, οπότε δεν δίνουν δεκάρα για τους ανθρώπους του μόχθου, πως θα επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους αλλά ούτε τους ενδιαφέρει με πιο τρόπο θα σπουδάσουν τα παιδιά τους και θα έχουν ισότιμες ευκαιρίες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Συνάδελφοι οικοδόμοι είναι χρέος όλων μας να οργανωθούμε στο ταξικό μας σωματείο και να αγωνιστούμε μαζικά και οργανωμένα για να ανατρέψουμε τα αντιλαïκα μέτρα. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα.
Συνάδελφοι, καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Έρχονται περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Η  κυβέρνηση ψεύδεται όταν καθησυχάζει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών, οδηγούν στη μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτοί που σήμερα διαβεβαιώνουν ότι δεν παρθούν νέα μέτρα , θα είναι οι ίδιοι που θα δικαιολογούν την ανάγκη λήψης τους, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , περικοπές σε παροχές υγείας και πρόνοιας. Άλλωστε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 επιβεβαιώνει την επέκταση της σκληρής λιτότητας, περνώντας τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και ανέργων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1ː θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις
2ː  Πλήρη στελέχωση των μονάδων υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ), με προσωπικό και εξοπλισμό για την πλήρη και αποκλειστικά δωρεάν κάλυψη των αναγκών μας. Δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους οικοδόμους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3ː Έκτακτο οικοδομικό βοήθημα 1400 €. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4ː Όχι στις κατασχέσεις και τις διακοπές ρεύματος σε σπίτια οικοδόμων.
5ː Δημόσια έργα, για την κάλυψη των λαïκών αναγκών αλλά με μισθούς και μεροκάματα, ανάλογα με τις σημερινές ανάγκες.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ